/
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X-Ö

Hosta

Funkia

Hosta

Bladväxten framför andra. Hostans vackra och mångfärgade blad går från mörkaste grönt till vitt, däremellan en mångfald nyanser i blågrått, blågrönt och i hela den gulgröna färgskalan. Blommorna är klockliknande och sitter på klasar på stjälken. Färgen går från vitt till lila, men de flesta är ljuslila. De minsta hostorna är bara några centimeter höga och de största omkring 1,5 m. Det finns hostablad som är mindre än en nagel och där de största har en bredd på över halvmetern.

 

Hostan har många användningsområden; rabatten, i woodlandet, som marktäckare och vid dammen. Den går också att odla i kruka. I Japan används blad av vissa arter som grönsak i matlagning.

 

Galleri

I vårt hostagalleri kommer du att finna du bilder och växtbeskrivningar på sorter och arter. A-Ö menyn ger dig en genvägar till att hitta den växt du söker.

 

Vill du vara med och bygga upp vårt galleri kontakta webbmaster. Dela även med dig av kompletterande information om de växter som finns i vårt galleri. Det kan vara fler bilder, beskrivning av hur växten beter i olika delar av landet, i olika odlingsförhållanden, jordmån etc.

 

Start   |  Kontakt   |  Om hemsidan